eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Sok légijáratot töröltek Brüsszelben

A belgiumi Charleroi repülőterén helyreállt a légiközlekedés, a létesítmény zavartalanul üzemel, de Brüsszel nemzetközi repülőterén folytatódik a munkabeszüntetés - tájékoztatott a Belgocontrol légi irányító vállalt szóvivője szerdán.

Dominique Dehaene elmondta, hogy reggelre helyreállt a legtöbb fapados légitársaság által használt, vallóniai Charleroi repülőterének légiközlekedése, valamint a Liége-i repülőtér forgalma is zavartalan. A légikikötők valamennyi menetrend szerinti járatot indítani és fogadni tudják.

A szóvivő arról tájékoztatott, hogy a kedd délután kezdődött munkabeszüntetés ugyanakkor folytatódik Brüsszel nemzetközi repülőterén, ahol a légirányítók közül a legtöbben ma reggel sem vették fel a munkát.

A délelőtti órákban 15 repülőgép indulhat a szokásos 76 helyett, valamint eddig 50 járatot törölni kellett, amelyek között van Magyarországra induló is. A szerdán törölt járatokra szóló jegyek július 13-ig beválhatók - tette hozzá.

Dominique Dehaene elmondta, hogy kedd reggel a vállalat vezetése és a szakszervezet között megegyezés született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról. A megegyezés azonban nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik beteget jelentve munkabeszüntető akcióba kezdtek, ami miatt a dolgozók kétharmada nem vett részt légi irányításban, ellehetetlenítve ezzel a működést.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai, Brüsszelbe induló vagy onnan érkező járatok közlekedésében a nap folyamán nem várható fennakadás, csak a kora reggeli, Budapestről induló Brussels Airlines járatot törölték.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×