eur:
393.85
usd:
368.17
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Tematikus park épül Horvátországban

Az olasz Gardalandhoz hasonló tematikus park épül a horvátországi Tengerfehérváron (Biograd), Zára (Zadar) városától harminc kilométerre - írta a Poslovni Dnevnik horvát gazdasági napilap kedden.

A projekt 15 millió euró (közel 4,5 milliárd forint) értékű, és az első tematikus park lesz Horvátországban.

A befektető Mirnovec vállalat szerdán teszi le az élménypark alapkövét, az építkezést pedig jövő februárban fejezik be a tervek szerint. A 25 attrakcióval rendelkező négy és fél hektáron elterülő tematikus park 2017-ben már 180 ezer látogatót vár.

A cég vezetője elmondta, hogy a szórakoztató park három témát dolgoz fel: a vadnyugatot, a kalózvárost és az űrt. Mivel a vállalat pirotechnikai eszközök forgalmazásával is foglakozik, nagy hangsúlyt fektetnek majd a koreografált pirotechnikai látványosságokra.

A projektet a Bauso olasz vállalat készítette, amely közel 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában.

A horvát tematikus park már tagja az IAAPA-nak (International Association of Amusement Parks and Attractions - Vidámparkok és Attrakciók Nemzetközi Szövetsége), ami garantálja, hogy a projekt megfelel majd a nemzetközi szabványoknak.

A tervek elkészítése hét évig tartott. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez.

Az aquaparkok, vízi vidámparkok és tematikus parkok létrehozása a horvát turizmus számára stratégiai jelentőségűek, mert meghosszabbítják a szezont és új tartalmakat kínálnak - írta a Poslovni Dnevnik. Ugyanakkor a legtöbbet eddig vízi parkok létrehozásba fektettek, a tematikus parkok várólistán szerepeltek.

Az első aquapark 2014-ben nyílt az isztriai Brtoniglában, az Istraland kivitelezése 10 millió euróba került. A legújabb és legmodernebb vizipark tavaly nyitotta meg kapuit Dél-Dalmáciában, Losinj szigetén, a beruházás értéke 9 millió euró volt. Kisebb viziparkok és élményparkok több helyszínen is működnek az országban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×