eur:
393.24
usd:
367.98
bux:
66057.1
2024. április 24. szerda György

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be török területen

Legalább négy ember megsebesült a délkelet-törökországi Kilisben, miután öt, szíriai területről indított rakéta csapódott be a határ menti városban - jelentette hétfőn a Dogan török hírügynökség.

Értesülések szerint a rakéták Kilis belvárosában csapódtak be.

Egyelőre nem tudni, hogy a rakétákat az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet uralma alatt álló területekről lőtték-e ki.

Kilisben korábban már többször is csapódtak be Szíriából kilőtt rakéták és tüzérségi lövedékek. Múlt csütörtökön az IÁ két rakétát lőtt ki a török városra a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint, a támadásban hárman megsebesültek. Válaszul a török hadsereg a dzsihadisták észak-szíriai hadállásai ellen intézett légicsapást.

Március elején szintén szíriai területről indított tüzérségi lövedékek csapódtak be a városban egy ember halálát okozva, egy másikat pedig megsebesítve. Az NTV török hírcsatorna szerint az aknavetőből kilőtt gránátokat az IÁ ellenőrzése alatt álló területről indították.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×