eur:
369.06
usd:
345.50
bux:
48302.78
2023. június 5. hétfő Fatime

Szöul blokkolta egy brit újságíró weboldalát

A dél-koreai hatóságok blokkolták egy brit újságíró észak-koreai technológiai kérdésekkel foglalkozó internetes oldalát a dél-koreai nemzetbiztonsági törvény megsértésére hivatkozva.

A dél-koreai távközlési hatóság kedden erősítette meg, hogy március 24-én elérhetetlenné tette az internetes oldalt, mert szerinte sérti az ország nemzetbiztonsági törvényét. A testület illegálisnak, vagy a társadalomra károsnak ítélt, például pornográf, szerencsejátékkal foglalkozó vagy Észak-Korea hivatalos kiadványait közlő internetes oldalakat blokkol.

Az újságíró, a San Franciscóban élő brit Martyn Williams szerint a majdnem két hete letiltott North Korea Tech nevű oldal nem sérti a szabályokat, amely egyebek mellett azt is tiltja, ha valaki együttműködik, szimpatizál Észak-Koreával vagy dicsőíti az országot. Az újságíró közölte: oldala semmi ilyet nem tesz, ezért fellebbez a szöuli hatóság döntése ellen.

Williams olyan témákkal foglalkozik honlapján, mint az észak-koreai mobiltelefon-használat, a világtól elzárt kommunista ország műholdas technológiája vagy az észak-koreaiak által fejlesztett számítógépes operációs rendszer. A férfi leszögezte, írásai észak- és dél-koreai kormányzati bejelentéseken és médiajelentéseken alapulnak.

A szöuli Korea Internet Transparency Report nevű szervezet egyik ügyvédje úgy vélte, a weboldal blokkolása rámutat arra, hogy a dél-koreai hatóságok időnként olyan tartalmakat is cenzúráznak, amelyek nem veszélyeztetik az ország demokratikus berendezkedését.

Címlapról ajánljuk
Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

Alacsony itthon a diplomások száma – több oka is van

A magyar fiataloknak kevesebb mint harmada rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ezzel az aránnyal Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint csak átfogó változtatásokkal, a felnőttek felsőoktatásba való bevonásával javulhat ez az adat.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×