eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Offshore-botrány - Az izlandi kormányfő lemondását követeli elődje

Sigmundur David Gunnlaugsson izlandi miniszterelnök lemondását követeli elődje, mert szerepel az offshore cégekről és tulajdonosaikról a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából kiszivárgott listában.

Johanna Sigurdadottir - aki 2009 és 2013 között volt kormányfő - vasárnap este a Facebookon szólította fel a jelenlegi miniszterelnököt lemondásra.

"Az embereknek nem lehet olyan miniszterelnöke, aki hazudik nekik. A miniszterelnök arról tett tanúbizonyságot, hogy nem bízik az izlandi pénzügyi és gazdasági rendszerben, hiszen egy pénzügyi paradicsomba menekítette a pénzét. Úgy tűnik, a miniszterelnök nem tudja, mit jelent az erkölcs" - írta Sigurdadottir.

Az ügyvédi irodából kikerült és a nemzetközi oknyomozó újságírókat tömörítő, International Consortium of Investigative Journalists nevű szervezet által feltárt dokumentumok szerint David Gunnlaugsson és felesége több millió dolláros alaptőkével alapított céget a brit Virgin-szigeteken.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×