eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Abdeslamon kívül további négy személyt fogtak el a belga hatóságok - videó

Salah Abdeslamon kívül további négy személyt fogtak el a belga hatóságok - közölte péntek este Brüsszelben a szövetségi ügyészség szóvivője.

A novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét a nap folyamán fogták el a brüsszeli Molenbeek negyedben. Thierry Werts szóvivő tájékoztatójából kiderült, hogy a mintegy négy órás rendőri akció során sikerült kézre keríteni Abdeslamot, lövésekre is sor került.

Korábbi jelentések szerint valóban több lövés és két robbanás is hallatszott a rendőrségi akció során, a terroristát lábon lőtték, ezután vették őrizetbe. Egy másik gyanúsított is könnyebben megsebesült - mondta az ügyészségi tisztségviselő, aki azt is közölte, hogy e két emberen kívül további hármat is őrizetbe vettek. Ez utóbbiak egy családnak a tagjai, akik Abdeslamot bújtatták. Arról viszont nem tudott felvilágosítást adni a szóvivő, hogy e család milyen ismeretségi kapcsolatban állt az elfogott személlyel.

Hírügynökségek magát a szövetségi főügyészt is idézték. Eric Van der Sypt azt mondta, hogy Abdeslamnál nem volt fegyver, amikor megadásra szólították fel, s mivel nem engedelmeskedett a felszólításnak, lábon lőtték. A főügyész szerint a nyomozások folytatódnak.

A belga hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a rendőrség újabb nagyszabású akcióba kezdett az őrizetbe vételt követően, ami során több robbanást is hallani lehetett az iszlamisták fellegvárának számító brüsszeli negyedben. Továbbra sem világos, hogy e robbanásokat rendőrségi erők vagy terroristák okozták-e.

Televíziós híradásokban azt lehetett látni, hogy maszkos, feketébe öltözött rendőrök őrködtek a negyed egyik utcáján. A rendőrség körbe vett egy lakóépületet és egy fehér kapucnis melegítő fölsőbe öltözött férfit vonszoltak egy jelzés nélküli rendőrautóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×