INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Biztonsági okokból nem utazhatott el Törökországból Juncker és Tusk

InfoRádió / MTI
A repülőgépükkel kapcsolatos biztonsági aggodalmak miatt Törökországban ragadt hétfőn este az Európai Unió két vezető tisztségviselője, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke - közölte egy uniós forrás.

A két uniós politikus a KLM holland légitársaság által számukra biztosított különgépen tért volna vissza Brüsszelbe a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport antalyai csúcsértekezletéről.

Azonban közölték velük, hogy a gépükkel kapcsolatos biztonsági aggodalmak miatt meg kell várniuk, amíg értük megy kedden egy másik repülő, feltehetően dél tájban.

Az ügyben a török szolgálatok vizsgálódnak - tette hozzá az uniós forrás, azt azonban nem árulta el, hogy milyen jellegű problémáról van szó.

A Reuters hírügynökség egyik tudósítója szerint a többi légi járat a terveknek megfelelően szállt fel Antalyából a közeli Belekben megtartott csúcs után, amelynek résztvevői a terrorizmus elleni összefogást szorgalmazták a péntek esti párizsi merényletsorozatra reagálva.

Az értekezletet homlokterében eredetileg a fenntartható fejlődés kérdései álltak volna, de az első nyilatkozatokból ítélve a párizsi merényletek némileg felülírták az eredeti elképzeléseket, mert jószerivel minden államfő a terrorizmus elleni közös fellépés szükségességét domborította ki mondandójában.

A címlapról ajánljuk