INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Az Iszlám Állam tizenkét harcosával végeztek

InfoRádió / MTI
Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyiptomi ágának legkevesebb tizenkét - egyes források szerint 24 - harcosával végeztek hétfőn a kormányerők a Sínai-félsziget középső részén.

Egyiptomi sajtójelentések szerint a hadseregnek ezenkívül sikerült a Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) további 12 tagját elfognia. Hírügynökségi források mindazonáltal 24 megölt terroristáról tudnak.

A hadművelet helyszíne 70 kilométerre van attól a ponttól, ahol két hete lezuhant egy orosz repülőgép 224 emberrel a fedélzetén. Az október 31-i tragédia után néhány órával a Vilájat Színáa egy közleményben azt állította, hogy a dzsihadisták "szedték le a gépet az égről". Míg ezt a forgatókönyvet egyre több ország valószínűsíti, Kairó elutasítja az ilyen fajta következtetéseket a jelenleg még tartó vizsgálatok lezárása előtt.

A vasárnapi hadműveletet megelőzően a fegyveres erők arról értesültek, hogy a szélsőségesek a sivatagi régióban álló al-Mugára-hegy barlangjaiban rejtőzködnek. Az al-Bavvába című hírportál szerint az összecsapás a robbanószerkezetekkel is rendelkező fegyveresek és a hadsereg között egy óra hosszat tartott.

A címlapról ajánljuk