eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Két arab állam irányítja a francia politikát?

Komoly érdeklődés kíséri Franciaországban Philippe de Villiers volt jobboldali pártalapító, illetve egykori európai parlamenti képviselő alig tíz napja megjelent könyvét.

"Eljött az ideje elmondanom, amit láttam"- ezt a címet viseli Philippe de Villiers volt jobboldali politikus 71 ezer példányban kiadott könyve, amelyben a szerző nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a francia politikai elit eladta magát Katarnak és Szaúd Arábiának, és politikájukat alapvetően ez a két muzulmán állam diktálja, az Egyesült Államok felügyelete alatt.

A 2014-ig európai parlamenti képviselőként is működő politikus azt mondja, könyvét azért írta meg, mert nem bírja tovább szemlélni Franciaország lassú, de elkerülhetetlen "halálát". Szerinte Francois Hollande jelenlegi köztársági elnök Franciaországból igyekszik egyfajta Koszovót kreálni, ahol a különböző etnikai és vallási közösségek előbb-utóbb egymást fogják öldökölni.

Az 1994-ben a Mozgalom Franciaországért nevű, a nemzeti szuverenitást előtérbe helyező politikai pártot megalapító Philippe de Villiers szerint eljött az ideje az ellenállás megszervezésének Franciaországban, mert a jelenlegi politikai elit a francia nemzet feladásán, és végső soron megsemmisítésén dolgozik.

A szerző könyvében megemlékezik arról, hogy 1996-ban találkozhatott Alekszandr Szolzsenyicin orosz Nobel-díjas íróval, aki akkor azt mondta neki: "az igazi ellenzékiek jelenleg ugyan keleten élnek, de eljön az idő, amikor Nyugat-Európában fognak megjelenni, szamizdatokat cipelve hónuk alatt." A neves író azt jósolta, ezek az ellenállók fogják elhozni a nyugati nemzetek számára az ébredést.

Philppe de Villiers könyvében számos francia államfőről, Jacques Chriac-ról, Francois Mitterand-ról, Nicolas Sarkozy-ről vagy éppen Francois Hollandre-ról mesél a nagyközönség számára újdonságnak számító történeteket. De kitér az Európai Unióra is, ennek kapcsán pedig úgy fogalmaz, hogy Brüsszelben "dühöng a korrupció".

Egyebek mellett emlékeztet arra, hogy a belga fővárosban nem kevesebb, mint 30 ezer lobbista ügyködik azért, hogy a közösségi parlamenti képviselők döntéseit "a kellő irányba befolyásolják", mindenféle kreatív módszerekkel, amelyekben természetesen a megvesztegetés és a zsarolás is benne foglaltatik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×