eur:
388.95
usd:
361.4
bux:
68548.75
2024. május 7. kedd Gizella

Kreml: nem járnak a tervezettnél nagyobb költségekkel az orosz hadműveletek Szíriában

Nem járnak a tervezettnél nagyobb költségekkel az orosz fegyveres erők hadműveletei Szíriában - közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Moszkvában pénteken.

A háború sújtotta Szíriában szeptember 30-án kezdetét vett orosz légi hadműveletek nem igényelnek több juttatást annál, mint amennyit az orosz védelmi minisztérium jelenlegi költségvetése megenged - mondta Peszkov.

Az elnöki szóvivő nem közölt pontos számokat, de hangsúlyozta, a külföldi hadműveletek nem járnak nagyobb költségekkel mint a közelmúltban végrehajtott nagyszabású hadgyakorlatok az Oroszországi Föderáció területén.

Peszkov ismét hangsúlyozta, hogy Oroszország az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és más radikális csoportok elleni harcban érdekelt, és a cél Szíria egységes államként történő megőrzése.

A Nyugat, Rijád és Ankara is azzal vádolta korábban Moszkvát, hogy elsősorban nem az Iszlám Állam állásaira mért légicsapásokat, hanem olyan területekre, ahol a nyugati hírforrások által mérsékeltnek beállított, a nyugati államok által is támogatott ellenzéki erőként ismert Szabad Szíriai Hadsereg nevű ernyőszervezet vagy a hozzá kötődő ellenzéki fegyveres csoportok tevékenykednek.

Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

Új fegyver jön a banki csalókkal szemben: összefog a GIRO és a Telekom

A GIRO Zrt. az elektronikus pénzforgalom biztonságának növelése érdekében Központi Visszaélésszűrő Rendszert (KVR) alakít ki a Magyar Telekom Csoporttal közösen, amelynek célja a csalással érintett tranzakciók hatékony azonosítása és kiszűrése. A 2025-ben induló és a GIRO Zrt. által üzemeltetendő KVR nem kiváltani fogja a banki csalásszűrő rendszereket, hanem kiegészíti és segíti azokat, hogy még nagyobb biztonsággal teljesüljenek a pénzforgalmi tranzakciók - áll a Magyar Telekom közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×