INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kilométereken át követte a kutya a vonatot

InfoRádió / MTI
Majdnem két kilométeren át követte egy New York-i kutya az elővárosi vonatot - jelentette be a közlekedési hatóság és a helyi állatotthon.

A Tie névre hallgató németjuhász-skótjuhász keverék Bronxban fedezte fel a szerelvényt, melyet a Harlem folyó feletti vasúti hídon át egész Manhattanig követett - tudósított az esetről a The Daily Mail online kiadása.

Majdnem két kilométeres folyamatos sprint után Harlem megállónál tudták csak a közlekedési hatóság rendőrei a hároméves kutyát lecsalogatni a sínekről.

Tie kicsit bicegett, egyébként jó állapotban volt - idézte a közlemény Luis Alvarez rendőrt. "Eleinte ijedtnek tűnt, de aztán csóválni kezdte a farkát. Nekem is van kutyám, ebből láttam, nagyon barátságos jószággal találkoztunk. Ha a gazdája nem jön érte, én viszem haza, három lányom van, nagyon szeretnének még egy kutyát" - mesélte Alvarez.

A kutya a nevét a síneket összekötő vasúti talpfákról kapta, melyek közé néha beakadt a lába, ám mindig sikerült kimásznia közülük.

Mivel Tie sem nyakörvet, sem más azonosítót nem viselt, a kaland után állatotthonba került, pénteken pedig örökbe adják, ha gazdái addig nem jelentkeznek.

A címlapról ajánljuk