eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megérkezett Taclobanban a Baptista Szeretetszolgálat

Ötvenkét órás utazás és várakozás után kedd éjszaka a Fülöp-szigeteki Taclobanba érkezett a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csoportja és azonnal elkezdte a tájfun túlélőinek segítését - tájékoztatta Révész Szilvia, a szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t közleményben.

A baptista segítők Ceburól a repülőgépen magukkal hozták azt az ötezer dollár értékű segélyszállítmányt, amely ivóvízből, élelmiszerekből és egy generátorból áll. A csoport egyik fele a segélyek kiosztása mellett a helyi baptista gyülekezetbe befogadott, túlélő gyerekek ellátásában segédkezik.

A közlemény szerint eközben egy munkatárs, az előzetes tervek alapján, a helyi partnerekkel elindul egy korábban eltűnt magyar fiatalember utolsó ismert lakhelyére. A baptista segítők már csak 120 kilométerre vannak a 29 éves magyar férfitól, de elképzelhető, hogy ezt a távolságot megtenni is nagyon viszontagságos lesz a szigeten uralkodó állapotok miatt - közölte a Révész Szilvia.

A Baptista Szeretetszolgálat a Fülöp-szigeteki túlélő gyerekek megsegítésére meghirdette a Fogadj örökbe! című támogatási programját. Olyan magyar támogatókat keresnek, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 forinttal segítik egy kisgyerek ellátását.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×