eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lampedusai katasztrófa - Barroso a helyszínre utazik

Lampedusára utazik szerdán José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, hogy a brüsszeli testület nevében lerója kegyeletét a múlt héten a tengerbe veszett több száz menekült tragédiájának a helyszínén - közölte hétfőn a bizottság.

A látogatás célja emellett az is, hogy a portugál politikus kifejezze szolidaritását és háláját a Lampedusán élőknek és az ottani hatóságoknak.

"A bizottság a rendelkezésére álló erőforrásokhoz és hatásköreihez mérten továbbra is teljes mértékben elkötelezetten dolgozik további olyan intézkedések és konkrét lépések megtételéért mind európai, mind tagállami szinten, amelyek enyhíthetnek a menekültek sorsán és az érintett tagállamok hatóságainak nehézségein" - tudatja közleményében az Európai Bizottság.

A Líbiából az aprócska dél-olasz sziget felé tartó, csütörtökön elsüllyedt hajó fedélzetén akár ötszáznál is többen is lehettek a főleg Szomáliából származó menekültek. 155 embert sikerült élve kimenteni, vasárnapig pedig csaknem 200 holttestet hoztak a felszínre a roncsból a búvárok. Az áldozatok száma a négyszázat is megközelítheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×