eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyilvánosság elé lépett rákbetegségével az osztrák parlament elnöke

Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák parlament elnöke kedden, hogy rákja van, egyben szót emelt a rákbetegeknek a társadalomban való "megbélyegzése" ellen.

Barbara Prammer az előző két hétben átmenetileg visszavonult a nyilvánosság elől, kedden azonban Christoph Zielinskivel, a bécsi központi kórház rákdiagnosztikai osztályának vezetőjével közösen számolt be arról, hogy daganatot diagnosztizáltak a szervezetében.

Mint mondta, azért osztotta meg az információt a nagy nyilvánossággal, mert fel akar lépni a "rákbetegek megbélyegzése" ellen. Közölte: betegsége és a kezelés nem akadályozza meg abban, hogy ellássa házelnöki teendőit, sőt, újból jelöltetni akarja magát házelnöknek, ha a szeptember végi választásokon megint pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) alakítja a legnagyobb frakciót a parlamentben.

Zielinski megerősítette: léteznek kezelési módok, amelyek mellett a betegek normális életet folytathatnak.

A politikusnő elmondta azt is, hogy súlyos megrázkódtatásként érte a váratlan hír, s hogy az előző héten túl is esett az első kezelésen.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×