eur:
389.19
usd:
362.6
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Letartóztatták a tömegbe hajtó ámokfutót

Letartóztatták azt az ámokfutót, aki a hétvégén Los Angeles egyik népszerű tengerparti sétányán a tömegbe hajtott autójával, majd elmenekült - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

A 38 éves Nathan Louis Campbell - akit gyilkosság gyanújával tartóztattak le - a gázolás után két órával önként jelentkezett a közeli Santa Monica rendőrkapitányságán.

Az eset szombaton, a Venice Beach sétányon történt, s egy halálos áldozatot, valamint 11 sérültet követelt. Utóbbiak közül egy állapota kritikus, és ketten súlyosan sérültek meg. A halott egy 32 éves olasz nő, Alice Gruppioni, aki épp nászúton volt a nyugati parti amerikai nagyvárosban.

Az ügyben nyilatkozó egyik rendőr szerint nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekmény történt volna, de a szándékosság alapos gyanúja fennáll. A helyszínen felszerelt biztonsági kamerák felvételei szerint Campbell, mielőtt a tömegbe hajtott, kiszállt Dodge Avenger típusú kocsijából és felmérte a terepet. Percekig vizsgálta a helyszínt, majd visszaült járművébe és a gázra lépett.

Azt nem tudni, hogy a férfi milyen sebességgel hajtott a tömegbe, bár egy korábbi közlés 30 kilométer per órát említett. A rendőrség egymillió dolláros óvadékot állapított meg.

A Venice Beach Los Angeles népszerű turista célpontja, a közvetlenül az óceán partján húzódó sétány rengeteg látogatót vonz nyári hétvégeken.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×