eur:
388.46
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Springer 200 fős elbocsátást tervez

Leépítésre készül a Magyarországon több lapban is érdekelt német Axel Springer kiadó a Bild című lapnál a mintegy 20 millió euró megtakarítási programja keretében.

A Der Spiegel értesülése szerint 170-200 fő elbocsátására, illetve vállalaton belüli átszervezésekre kerül sor Európa legnagyobb példányszámú napilapjánál a digitális üzletág erősítése érdekében. A Springenél már jó ideje előnyt élvez a digitális üzletág a hagyományos nyomtatott termékekkel szemben, a fejlesztéseket erre a területre csoportosítják át.

A Der Spiegel beszámolója szerint a Bild évtizedeken keresztül a Springer növekedésének a motorja volt, a bevételt és a profitot tekintve egyaránt.

Európa vezető lapkiadójának márciusban közzétett eredménybeszámolója szerint rekorderedménnyel zárták a múlt évet a gyorsan növekvő digitális üzletágnak és a külföldi érdekeltségek jó eredményeinek köszönhetően, és a munkatársak még külön jutalmat is kaptak.

A kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti (EBITDA) eredmény 5,8 százalékkal 628 millió euróra, az árbevétel 3,9 százalékkal 3,3 milliárd euróra nőtt. Az adózott eredmény rendkívüli tételektől megtisztítva 348 millió eurót tett ki tavaly az egy évvel korábbi 342 milliót követően. Tavaly első ízben hozott többet a digitális média a hagyományosnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×