INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Lezuhant egy helikopter Londonban

InfoRádió / MTI
Utcára zuhant szerdán egy helikopter Londonban, a Temze közelében. Ketten meghaltak, kilencen megsérültek.

A baleset a Temze déli partján, London egyik legforgalmasabb negyedében történt, a reggeli csúcsforgalom idején. A helikopter Vauxhall városrész főútjára, a zsúfolt Wandsworth Roadra zuhant és felrobbant.

A közelben van a brit külső hírszerzés, az MI6 központja is, de a Scotland Yard tájékoztatása szerint kizárható, hogy terrorcselekmény történt volna.

A helikopter égő üzemanyaga jelentős területet borított be, több autó és környező épület is lángra kapott. Az egyik sérültet a tűzoltók mentették ki égő kocsijából.

Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka a londoni városházán, Boris Johnson polgármester jelenlétében tartott szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a londoni rendőrség a két halálos áldozat mellett kilenc sérültről tud, egyikük állapota válságos. Hogan-Howe szerint a helikopter - egyelőre ismeretlen okból - eltért eredeti útvonalától, és Temze partján működő London Heliport leszállóhelyre tartott, amikor egy darunak ütközött.

A tűzoltóság szóvivője szerda délelőtt elmondta: a halálos áldozatok egyike a helikopteren utazott. A másik áldozat kilétéről a szóvivő nem nyilatkozott, de kijelentette, hogy a mentőalakulatok további halottak vagy sérültek után nem kutatnak, a két halottról szóló adat véglegesnek tekinthető.

A londoni vízi mentőszolgálat egy ideig a Temzén is kutatott további sérültek vagy áldozatok után, de a kutatást végül lefújták.

A tűzoltóság szóvivője elmondta: több égő roncsdarab a környező épületek tetejére, illetve járművekre zuhant, így az utcát elborító, lángoló üzemanyag mellett házakat és autókat is oltani kellett.

A címlapról ajánljuk