INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Két vonat összeütközött egy svájci pályaudvaron

InfoRádió / MTI
Két vonat összeütközött csütörtök reggel Svájcban Neuhausen am Rheinfall város pályaudvarának közvetlen közelében. Tizenheten megsérültek, közülük kilencen kórházba kerültek - közölte a helyi rendőrség szóvivője.

A mentőalakulatok mintegy 220 embere sietett a helyszínre, ahol végül is súlyos sérülés nem történt - írta a Schaffhauser Nachrichten című helyi lap.

A korábbi sajtóértesülések még harminc sérültről számoltak be. A sajtó beszámolja szerint német mentők is siettek a német határ közelében található pályaudvarra.

A rendőrség tájékoztatása szerint mindenkit sikerült kimenekíteni a szerelvényekből.

A zsúfolásig megtelt szerelvények - köztük egy emeletes vonat - balesete nem sokkal fél nyolc után történt. Fényképfelvételek tanúsága szerint az egyik szerelvény motorvonatának vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. Az egyik motorvonat kisiklott.

A 20minutes.ch internetes híroldalon szemtanúk beszámoltak arról, hogy az egyik vonat vészféket használt. Az utasok kiestek üléseikből, közülük sokan egymásra borultak vagy a vagonok falához csapódtak. Egy férfinek vérzett a feje. Mások közölték: láttak egy földön fekvő ájult nőt, aki erősen vérzett.

A baleset miatt csütörtök délelőtt késések voltak a svájci-német vasúti közlekedésben.

A címlapról ajánljuk