eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tóásó-ügy: a vádlott megerősítette ártatlanságát

A Tóásó Előd és 38 vádlott társa perének újabb elnapolása után a magyar állampolgársággal is rendelkező férfi a spanyol hírügynökségnek kijelentette, hogy ártatlan, és "a pert politikai okokból nyújtják el".

A helyi idő szerint hétfői, La Paz-i tárgyalási nap is kudarcba fulladt, s az ügyet nem - mint előzőleg tervezték - Santa Cruzba, hanem egy másik helyszínre, Tarijába helyezték át, ahol a tervek szerint október 9-én tényleg megkezdik a tárgyalást.

Tóásó Előd tolmács segítségével beszélt a spanyol tudósítóval, és azt mondta neki, hogy a vizsgálati fogság alatt megkínozták, és három társát meggyilkolta a rendőrség 2009-ben, amikor rajtuk ütött egy Santa Cruz-i szállodában. Bízik abban, hogy a "nemzetközi nyomás" segít az eljárás felgyorsításában, és hogy szabadlábra fogják helyezni - mondta.

A magyar Országgyűlés és az ENSZ önkényes fogva tartással foglalkozó munkacsoportja többször kérte Tóásó Előd és a horvát-bolíviai kettős állampolgár Mario Tadic szabadon engedését.

Hétfőn azért nem lehetett megkezdeni a tárgyalást, mert több ülnök nem jelent meg. Az ügy áthelyezését a bíró Marcelo Sosa ügyész kérésére rendelte el, aki az életét félti Santa Cruzban, mert állítólag megfenyegették. A vádlottak ügyvédjei fellebbezni akarnak a döntés ellen.

Tóásó Elődöt és társait terrorizmussal és Bolívia területi egységének megbontására szőtt összeesküvéssel vádolják. A hivatalos vádemelés óta csaknem két év telt el, de az ügy azóta sem haladt előre.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×