eur:
389.42
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb szír tábornok dezertált

A szíriai hadsereg újabb tábornoka dezertált és menekült Törökországba - közölték diplomáciai források. Ezzel 21-re nőtt azoknak a magas rangú katonatiszteknek a száma, akik elhagyták a fegyveres felkelés sújtotta arab ország hadseregét.

A tábornok a török határon jelentkezett. A héten ő volt a negyedik ilyen magas rangú dezertőr.

Eddig tucatnyi tiszt csatlakozott a dezertőrökből megalakult, Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen harcoló fegyveres csoport, a Szabad Szíriai Hadsereghez.

Eddig 43 ezer szíriai keresett menedéket Törökországban, döntő többségük a szíriai határ közelében felállított táborokban.

Aszad elnök nemrégiben azzal vádolta a török kormányt, hogy logisztikai támogatást nyújt a Szabad Szíriai Hadseregnek és más fegyveres lázadócsoportoknak.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×