eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megfagyott két alpinista a Mont Blanc-on

Megfagyott két fiatal hegymászó az Alpokban, a Mont-Blanc hegységben, 4400 méteres tengerszint fölötti magasságban - jelentette szombaton az olasz hírügynökség.

Egy 25 éves spanyol férfi és egy nála öt évvel idősebb lengyel nő vesztette életét a hideg és a kimerültség miatt abban az alpesi hegymászóbalesetben, amelyről először szombaton számoltak be a hírügynökségek.

A két áldozat egy négyfős csoport tagja volt, amely pénteken vágott neki, hogy megmássza az Alpok legmagasabb csúcsát, a Mont Blanc-t, de 4400 méteres tengerszint fölötti magasságban elkapta őket egy vihar.

A csoport egy gerincen haladt, s a közvetlenül a csúcs alatt lévő Vallot menedékházat akarta elérni. Internetes leírások szerint ez az egyik legnépszerűbb alpinista útvonal az Alpokban.

Az ANSA olasz hírügynökség korábban annyit tudott a két áldozatról, hogy egyikük spanyol, a másik egy fiatal nő, aki "valószínűleg" Európa keleti feléből származik.

Holttestüket a francia-olasz határ közelében, a Dome du Gouter hegyen találták meg, nem messze a Gouter menedékháztól a Vallot menedékház felé induló útvonaltól.

A csoport másik két tagja, két spanyol mászó kimerülten, de lejutott a hegyről, és riasztotta a mentőket.

Ugyanebben a térségben, francia területen csütörtökön kilenc alpinista halt meg, kilenc pedig megsérült egy lavina következtében. Az volt az utóbbi tíz év legsúlyosabb balesete a Francia-Alpokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×