eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Felrobbant Nigériában egy tartálykocsi - száznál is több halott

Több mint 90 ember halt meg csütörtökön Nigériában, amikor a Niger-deltában egy közlekedési baleset után felrobbant egy benzinszállító teherautó. a BBC már több mint száz halottról tudósít.

A benzinszállító tartálykocsi felborulását követően egy idő után felrobbant, s a helyszínre siető, a kifolyó benzint megdézsmáló vagy bámészkodó helybeliek közül sokan meghaltak a detonációban és a tűzben - Ben Ugwuegbulam rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint. Egy szemtanú 92 holttestet számolt össze. A halottak között gyermekek és nők is vannak.

A baleset helyszínén több százan gyűltek össze, katonák és elsősegélynyújtók tették fel a szerencsétlenség áldozatait mentőautókra és a rendőrségi teherautókra.

Nigériában gyakoriak a balesetek a rosszul karbantartott, kátyús közutakon, és a helyiek - akiknek többsége naponta kevesebb mint két dollárból él - igyekeznek a felborult tartálykocsikból ingyen benzinhez jutni, noha tudják, hogy nagy a tűz és robbanás kockázata.

Az ország kelet-nyugati autóútja, amely a kőolajtermelő régiót keresztezi, egy évtizede szerepel a fejlesztendő projektek listáján, és minden évben elkülönítik a szükséges pénzt a költségvetésben. A korrupciójáról elhíresült fekete-afrikai országban azonban a beruházásoknak csupán a felét valósítják meg.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×