eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Könyvtárba menekülnek a hőség elől

A kánikula és a több millió áram nélkül maradt amerikai háztartás miatt fellendült a forgalom a helyi könyvtárakban, ahol klímaberendezés és wi-fi működik.

"Tiszta őrület. Nagyon, nagyon leterheltek vagyunk" - panaszolta Kay Bowman, Washington elegáns elővárosának, Bethesdának egyik könyvtárosa. Délben, a 38 fokos hőségben fiatalok és idősebbek sietnek a légkondicionált épületbe hűsölni.

Az Egyesült Államok keleti partján a múlt hét péntekén átsöprő viharok után amerikaiak milliói maradtak áram nélkül, és a teljes helyreállítás akár a jövő hétig is eltarthat. Kedden még mindig 1,4 millió ember volt áram nélkül Indiana és Delaware szövetségi államokban az CNN hírtelevízió honlapja szerint. Washingtonban kedden 116 ezer lakosnál nem működött az áramszolgáltatás, a hétfői 400 ezerrel szemben.

Maryland államban, ahol Bethesda is található, a hőség három halálos áldozatot szedett a hatóságok szerint. A következő napokban is nagy meleg várható, magas páratartalommal, a hőmérséklet elérheti a 43 Celsius-fokot is.

Bethesdában a vezetékekre zuhanó ágak súlyos károkat okoztak az áramszolgáltatásban. Számos úton jelenleg sem működnek a jelzőlámpák. A hivatalnokok engedélyt kaptak, hogy a zsúfoltság csökkentése érdekében otthon maradjanak.

A hűtőszekrények és a klímaberendezések leállása pánikot vált ki a fagyos hőmérséklethez szokott lakosok körében. A könyvtár olcsóbb menedék, mint a szálloda.

Emily Hagan joghallgató, aki a könyvtárban kapcsolta be számítógépét, az áramszünetnek köszönhetően jött rá, hogy élete az internetkapcsolattól függ. "Ez szomorú" - ismerte be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×