eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Merénylet a Microsoft athéni irodája ellen

Ismeretlen tettesek merényletet követtek el szerda hajnalban a Microsoft athéni irodája ellen: kisteherautóval betolattak a cég főbejáratán, és gáz-, illetve benzines palackokkal tüzet okoztak - közölte a rendőrség.

A támadásnak nincs áldozata.

A kiégett kisteherautó első átvizsgálásakor megállapították, hogy a támadók kempingezéshez használt gázpalackokat és benzines palackokat erősítettek egymáshoz, s ezt a "szerkezetet" gyújtották meg. A gépjárműben hárman voltak, és mielőtt tüzet gyújtottak, távozásra kényszerítették a két biztonsági őrt. A merénylet elkövetését egyelőre senki nem vállalta magára.

Különböző anarchista csoportok évtizedeken keresztül követtek el kisebb pokolgépes vagy gyújtogatásos merényleteket Görögországban hivatalok, bankok és a hatalom más jelképei ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×