eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Még nem találták meg a lelőtt török gép roncsait

A török hatóságok ismerik a Szíria által lelőtt vadászgép roncsának koordinátáit, de még nem találták meg azokat - helyesbítette a média jelentéseit vasárnap délután a török külügyminisztérium szóvivője.

Korábban török tv-csatornák - forrásaik megnevezése nélkül - arról számoltak be, hogy kutató-mentő alakulatok a Földközi-tengerben, 1300 méteres mélységben rábukkantak a szíriai légvédelem által lelőtt török harci gép roncsaira.

Selcuk Ünal szóvivő elmondta: egyelőre nem tudják, hogy katapultáltak-e a vadászgép pilótái. Az utánuk indított kutatás elsőbbséget élvez - tette hozzá.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter korábban azt mondta, hogy a kutató-mentő csoportok keresik a két eltűnt pilótát. Hozzátette, hogy a művelet a szíriaiakkal egyeztetve zajlik, de azt korántsem lehet együttesnek nevezni.

"A gépünket a nemzetközi légtérben lőtték le, Szíriától 13 tengeri mérföldnyire"- tette hozzá. A török külügyek vezetője kijelentette, hogy az incidensről konzultációt folytatnak a NATO-tagországokkal, továbbá Ankara hivatalosan kéri a történtek megvitatását az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

A TRT török közszolgálati televízió részletek ismertetése nélkül arról számolt be, hogy Ankara az ügyben diplomáciai jegyzéket intézett Damaszkuszhoz.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×