eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elhalasztották a trojka görögországi látogatását

Későbbre halasztották a nemzetközi hitelezők hétfőre tervezett athéni látogatását - közölte egy görög kormányilletékes vasárnap.

"Elhalasztották a látogatást, érkezésük időpontját a közeli napokban tisztázzuk" - mondta a nevének elhallgatását kérő illetékes, de további részleteket nem közölt.

A bejelentés a tárgyalások elhalasztásáról azután hangzott el, hogy Vasziliosz Rapanosz leendő pénzügyminiszter múlt pénteken, még a miniszteri eskütétel előtt kórházba került rosszullét, hasi panaszok és szédülés miatt.

Athénben vasárnap jelentették be, hogy Antonisz Szamarasz kormányfő nem vesz részt az Európai Unió június 28-29-i brüsszeli csúcstalálkozóján, mert retinaleválás miatt szombaton megműtötték a jobb szemét.

Az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank alkotta trojka athéni tárgyalásain a görögországi helyzet értékelése szerepel a napirenden. A felek azt is megvitatják, kell-e módosítani a hitelprogramokhoz szabott feltételeket.

A június 17-i választásokon győztes párt, a konzervatív Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz alakított koalíciós kormányt, amelynek első célkitűzése az új 130 milliárd dolláros hitelcsomag feltételeinek módosítása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×