eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tóba fulladt az NDK utolsó gazdasági minisztere

Egy tóban holtan találták az egykori Német Demokratikus Köztársaság (NDK) utolsó gazdasági miniszterét, Gerhard Pohlt - közölte csütörtökön a német rendőrség.

A 74 éves volt politikust rendőrök találták meg a (Berlint körülvevő) Brandenburg tartománybeli Schwielochsee-ben. Pohlnak, akit korábban eltűntként jelentettek be a rendőrségen, hétvégi telke volt a tó partján. Az első vizsgálatok szerint a volt miniszter a tóba fulladt. Holttestét boncolásnak vetik alá.

Pohl, aki utoljára egy ipari cég ügyvezető társtulajdonosa volt, több napja nem adott életjelt magáról, nem jelent meg megbeszélt találkozókon és saját cégénél sem. A rendőrség különböző címeken kereste, míg végül a tóban holtan megtalálta. Fürdőpapucsa és törülközője a parton hevert.

Pohl 1981-től 1990-ig a korabeli kommunista párttal "koalícióban" lévő CDU párt képviselőjeként tagja volt a keletnémet parlamentnek, a Népi Kamarának. A politikai fordulat után 1990 áprilisában gazdasági miniszter lett Lothar de Maiziere kormányában. 1990 augusztusában lemondott, miután rovására írták az NDK-beli gazdasági bajokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×