INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Újabb vizsgálat Strauss-Kahn ellen

InfoRádió / MTI
Az észak-franciaországi Lille város ügyésze nyomozást indított Dominique Strauss-Kahn ellen, azzal a váddal, hogy 2010 decemberében egy washingtoni partin nemi erőszakot követett el egy prostituált ellen.

Nyomozók nemrég arra kérték az ügyészséget, hogy terjesszék ki egy lille-i prostituált hálózat fenntartásáról folyó vizsgálatot arra, vajon Strauss-Kahn barátaival erőszakot követett-e el a társaság egyik tagján, amikor 2010 végén Washingtonban részt vett egy partin. Az ügyészség hétfői nyilatkozatában közölte: vizsgálják, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője s egyben a francia szocialisták egykoron elnökjelöltként is szóba került politikusa elkövette-e a bűncselekményt.

Az ügyben két belga prostituáltat hallgattak ki a francia hatóságok; egyikük elmondta, hogy 2010. december 16-án Strauss-Kahn a beleegyezése nélkül közösült vele. A szóban forgó nő eddig nem nyújtott be panaszt az IMF volt elnöke ellen. Strauss-Kahn egyébként utólag elismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt a hálózat több nőtagjával, de tagadta, hogy tudott volna arról, miszerint prostituáltak.

A sajtó által csak DSK néven emlegetett francia szocialista politikust tavaly májusban nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. A hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt a férfi távozott az IMF éléről, és államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.

A címlapról ajánljuk