eur:
389.31
usd:
362.65
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem azért verték meg a fiatalokat, mert magyarul beszéltek

A pozsonyi rendőrség szerint nem nemzetiségű indíttatásból verték meg a városban a magyarul beszélő fiatalokat.

A szlovák fővárosban vasárnap éjjel történt esetről a magyar és szlovák média is beszámolt. Az eset után nem sokkal olyan hírek terjengtek az interneten, hogy az illetőket azért verték meg, mert magyarul beszéltek.

A keddi Új Szó beszámolója szerint a nyolc, 17 és 21 év közötti, magyarul beszélő fiatal a fővárosban szórakozott szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Egyikőjük a lap érdeklődésére elmondta, hogy a verekedés a belvárosban, az elnöki palota közelében történt, útban az egyik diszkóból a másikba.

Mint mondta: már messziről látták, hogy 10-15 kopaszra borotvált férfi hangoskodik az utcán, ezért inkább lecsendesedtek, nehogy véletlenül beléjük kössenek, mert magyarul beszélnek. Mivel nem tudtak kitérni előlük, folytatták útjukat, és mikor egymás mellé értek, ketten ok nélkül nekik támadtak. Az egyik áldozat szerint a verekedés nem azért robbant ki, mert magyarul beszéltek volna. "Viszont hallhatták, hogy magyarok vagyunk, mert éjjel csendes a város" - tette hozzá.

Később Petra Hrá¹ková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette az Új Szónak, hogy az eddigi vizsgálatok szerint a verekedés nem nemzetiségi indíttatásból történt.

A térfigyelő kamerák felvételein jól látni, hogy a két tettes ok nélkül támadott rá a fiatalokra, az egyik fiúnak eltörték az orrát, a másiknak pedig két fogát. A tettesek addig verték a fiatalokat, míg nekik nem sikerült elmenekülniük a helyszínről - mondta a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség nem sokkal a történtek után letartóztatta a tetteseket, garázdaság miatt indítottak ellenük eljárást, amiért akár három évre is rács mögé kerülhetnek. A megvert fiatalok kórházi ellátásra szorultak, de már hazaengedték őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×