INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

InfoRádió / MTI
A pakisztáni Mirámsáh körzetében támadott célpontokat egy pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón), s a helyi hatóságok szombati bejelentése szerint a csapásban legalább hat lázadó fegyveres halt meg.

A pakisztáni biztonsági források szerint a távirányított repülőgép két rakétát lőtt ki a tálibok és az al-Kaida fegyveresei fellegvárának számító Észak-Vazirisztánban, a törzsi területek legjelentősebb városától, Mirámsáhtól 70 kilométerre nyugatra lévő egyik bázisra, az afgán határ körzetében.

A helyi Urdu TV beszámolója szerint a csapásban legalább tízen haltak meg, és a rakéták kilövését követően a körzet felett négy drón is körözött a levegőben.

Az Egyesült Államok rövidebb szünet után január elején újította fel a pilóta nélküli repülőgépek bevetését. A leállás oka az volt, hogy tavaly november végén a NATO harci gépei tévedésből légicsapást mértek két pakisztáni őrhelyre, és kioltották 24 pakisztáni katona életét. Az év eleje óta ez már a 12. amerikai dróntámadás volt, s ezekben a csapásokban csaknem száz ember vesztette életét.

A címlapról ajánljuk