eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Fokozódik az erőszak Szíriában

Pokolgépes merényletet követtek el szombaton a szíriai főváros központjában katonai gépjárművek ellen. Robbanás történt Aleppo város egyik autómosójában, és legalább öt ember meghalt.

Pokolgépes merényletet követtek el szombaton a szíriai főváros központjában katonai gépjárművek ellen, a két pokolgép megrongált kilenc járművet, emberéletben nem esett kár - közölték helyi lakosok.

A helyszín, ahol a robbanások mélyedést vájtak a közút aszfaltjába, egy katonai élelmiszer-előállító üzem mellett van. A merénylet egy újabb jele annak, hogy a felkelők taktikát váltanak, és egyre gyakrabban vetnek be házi készítésű pokolgépet a kormányerők ellen.

A hadsereg katonái pénteken összesen 29 embert lőttek le egy szíriai jogvédő szervezet szerint. A Szíriai Nemzeti Tanács ellenzéki szervezet kérte az ENSZ-nek az országban tartózkodó megfigyelőit, hogy vegyenek részt a Damaszkuszban megölt kilenc áldozat szombati temetésén.

Robbanás történt az észak-szíriai Aleppo város egyik autómosójában, és legalább öt ember meghalt - jelentette egy szíriai jogvédő szervezet. A város peremén pokolgépes támadást követtek el egy autóbusz ellen, a merényletnek legalább három halálos áldozata van.

Az autómosó tulajdonosa állítólag a sabiha nevű kormánymilícia tagja - közölte Mohammed Szaíd, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) egyik aleppói aktivistája.

Az Aleppo peremén, Tall az-Zararirban elkövetett robbantásról az OSDH elnöke, Rámi Abderrahmán számolt, de nem tudta megmondani, hogy kik az áldozatok.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×