INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Fokozódik az erőszak Szíriában

InfoRádió / MTI
Pokolgépes merényletet követtek el szombaton a szíriai főváros központjában katonai gépjárművek ellen. Robbanás történt Aleppo város egyik autómosójában, és legalább öt ember meghalt.

Pokolgépes merényletet követtek el szombaton a szíriai főváros központjában katonai gépjárművek ellen, a két pokolgép megrongált kilenc járművet, emberéletben nem esett kár - közölték helyi lakosok.

A helyszín, ahol a robbanások mélyedést vájtak a közút aszfaltjába, egy katonai élelmiszer-előállító üzem mellett van. A merénylet egy újabb jele annak, hogy a felkelők taktikát váltanak, és egyre gyakrabban vetnek be házi készítésű pokolgépet a kormányerők ellen.

A hadsereg katonái pénteken összesen 29 embert lőttek le egy szíriai jogvédő szervezet szerint. A Szíriai Nemzeti Tanács ellenzéki szervezet kérte az ENSZ-nek az országban tartózkodó megfigyelőit, hogy vegyenek részt a Damaszkuszban megölt kilenc áldozat szombati temetésén.

Robbanás történt az észak-szíriai Aleppo város egyik autómosójában, és legalább öt ember meghalt - jelentette egy szíriai jogvédő szervezet. A város peremén pokolgépes támadást követtek el egy autóbusz ellen, a merényletnek legalább három halálos áldozata van.

Az autómosó tulajdonosa állítólag a sabiha nevű kormánymilícia tagja - közölte Mohammed Szaíd, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) egyik aleppói aktivistája.

Az Aleppo peremén, Tall az-Zararirban elkövetett robbantásról az OSDH elnöke, Rámi Abderrahmán számolt, de nem tudta megmondani, hogy kik az áldozatok.

A címlapról ajánljuk