eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

A magyar nagykövet a kormányzóval együtt utazik az emberrablás helyszínére

Megbeszélést folytatott kedden Damaszkuszban a szíriai magyar nagykövet Samir al Sejkkel, Der iz Zor kormányzójával, akivel abban állapodtak meg, hogy együtt utaznak abba a térségbe, ahol a két magyar állampolgárt elrabolták - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A felek május 3-án látogatják meg a térséget, céljuk a közvetlen kapcsolatfelvétel azokkal, akik a kutatást, nyomozást vezetik.

Jó esély van arra, hogy a szíriai túszhelyzetet békésen megoldják, annak ellenére, hogy a térségben polgárháborús a helyzet - közölte Szijjártó Péter.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) negyedik napja működteti azt a speciális kríziskezelő központot, amelyben több tucat szakember dolgozik azon, hogy a két Szíriában elrabolt magyar állampolgár hollétére mihamarabb fény derüljön.

A TEK a Külügyminisztérium közreműködésével beszerezte annak a telephelynek az ipari kamerás felvételeit, ahonnan elrabolták őket. A felvételek elemzése és értékelése jelenleg is folyamatban van.

Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze, amelyben a külügyi tárca, a Terrorelhárítási Központ és más illetékes szervek képviseltették magukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×