eur:
385.49
usd:
354.34
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Romney újabb győzelmeket aratott

Mitt Romney megnyerte a republikánus előválasztást Connecticut, Delaware, Pennsylvania és Rhode Island államban - jelentette kedd este a saját, nem hivatalos számításai alapján a CNN hírtelevízió.

Az ellenzéki párt szimpatizánsai New York államban is előválasztást tartottak, és noha ott is Romney a favorit, a tömegtájékoztatási eszközök az ottani erőpróbával kapcsolatban még nem adtak ki előrejelzést.

"A jobb Amerika ma este elkezdődött" - jelentette ki az öt államban aratott győzelem tudatában Romney, aki az előválasztási küzdelemben második helyezett Rick Santorum visszalépése után már csaknem biztosan Barack Obama elnök hivatalos republikánus kihívójának tekinthető.

Romney a New Hampshire-ből közvetített beszédének hangnemét szándékosan úgy alakította, mintha az már a jelöltséget elfogadó felszólalása lenne. A gazdaság nehézségeit részletezve hangsúlyozva, hogy Obama "cserbenhagyta" az országot, munkahelyeket, felemelkedést, szabadságot és lehetőségeket ígért.

"Helyre fogjuk állítani Amerika ígéretét" - mondta az ünneplő hívei által körülvett politikus.

A republikánus elnökjelöltség várományosa egy "tisztességesebb Amerikát" ígért, amelyben nem fogják az adófizetői pénzekből kisegíteni a bukott vállalkozásokat, az állami hivatalnokok nem kapnak nagyobb fizetést mint azok, akik akikért dolgozniuk kellene, és amelyben az egyik nemzedék nem hagy egyre nagyobb adósságot a másikra.

"Vége azoknak a napoknak, amikor a sikerért bocsánatot kell kérni és amikor Amerika bocsánatot kér külföldön" - hangsúlyozta Mitt Romney.

A várakozásokkal ellentétben a versenyben messze lemaradt, de Santorum visszalépése után a második helyre került Newt Gingrich nem jelentette be, hogy eláll a további küzdelemtől.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×