eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ismét égett a krasznahorkai vár

Újra kigyulladt a krasznahorkai vár vasárnap este 7 óra körül.

A rozsnyói tűzoltóság megerősítette, hogy a várban még a szombati tűzvész során elszenesedett faszerkezet egyes részei kaptak újra lángra az erős szélben.

A tüzet sikerült ellenőrzés alá vonni, így nem veszélyeztet újabb részeket. A helyszínen 5 tűzoltókocsi és 15 tűzoltó tartózkodik, munkájukat helyi önkéntesek segítik.

A krasznahorkai várban a szombaton több mint hat órán keresztül pusztító tűzvész okozásával két gyereket gyanúsít a rendőrség. A feltételezés szerint a 11 és 12 éves fiúk cigarettázás közben felgyújtották a domboldalon a füvet, ami miatt lángra kapott a vár tetőszerkezete. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást ellenük. Mivel a két fiú kiskorú, nincs büntetőjogi felelősségük.

A gyors mentési munkálatoknak és a nagyszámú önkéntesek részvételének köszönhetően a teljes tetőszerkezet leégése ellenére a múzeumként funkcionáló vár kiállítási tárgyainak 90 százalékát sikerült megmenteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×