eur:
389.55
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tanítási szünet a vajdasági iskolákban

A rendkívüli helyzet bevezetése, azaz a kiadós havazás és a nagy hideg miatt elrendelt tanítási szünet 900 ezer diákot és 120 ezer oktatásügyi dolgozót érint Szerbiában.

Noha Zarko Obradovic oktatási miniszter bejelentette, hogy február 6-tól 10-ig az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el, hétfőn a legtöbb vajdasági iskolában az időjárási helyzet további alakulásától teszik függővé a szünet fenntartását.

Az adai községi válságtörzs közleménye szerint a műszaki középiskolában hétfőtől - további értesítésig - szünetel az oktatás. Ugyanakkor a község általános iskoláiban és óvodáiban lesz tanítás, foglalkozás.

A kishegyesi községi válságtörzs vasárnap úgy határozott, hogy a szerb oktatási minisztérium ajánlása értelmében és a nagy havazásra való tekintettel a község iskoláiban és iskoláskor előtti intézményeiben február 6-án, hétfőn, illetve 7-én, kedden szüneteltetik az oktatást, foglalkozást. A rendkívüli tanítási szünet esetleges folytatásáról hétfőn döntenek.

A magyarkanizsai óvodák és iskolák dolgozóit, a tanulókat és a szülőket szintén arról értesítették, hogy a zord idő miatt február 6-án és 7-én szünetel a tanítás és foglalkozás a község óvodáiban, általános iskoláiban, a középiskolában és az Alapfokú Zeneiskolában. A tanulókat és a szülőket folyamatosan tájékoztatják az esetleges újabb tudnivalókról - olvasható a Vajdaság Ma délvidéki hírportálon.

Ugyanilyen hír érkezett Topolyáról: a község nyolc általános és három középiskolájában, valamint iskoláskor előtti intézményeiben hétfőn és kedden tanítási szünetet rendeltek el, de ha a havazás folytatódik, a rendeletet meghosszabbítják.

A szabadkai község egész területén szintén rendkívüli tanítási szünet lesz hétfőn és kedden és hétfőn határoznak arról, hogy meghosszabbítják-e a kényszerpihenőt. A bölcsődék, napközik és óvodák a megszokott rendben dolgoznak a továbbiakban is.

A zentai község általános és középiskoláiban egyenlőre szintén kétnapos a tanítási szünet. A Hófehérke iskoláskor előtti intézmény két épületben tart fenn ügyeletet.

A nagybecskereki iskolákban ugyanakkor egész héten rendkívüli tanítási szünet lesz, az iskoláskor előtti intézmények viszont továbbra is fogadják a gyermekeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×