eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Agyonlőttek több tüntetőt az egyiptomi rendőrök

Legalább két tüntetőt agyonlőttek egyiptomi rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Szuezben, amikor éles lőszert bevetve próbálták megakadályozni, hogy tüntetők behatoljanak a helyi rendőrőrsre - közölték szemtanúk és kórházi források péntek hajnalban.

Ez az első eset, hogy halálos áldozatokat követeltek a szerdai Port Szaíd-i katasztrofális tömegverekedés miatt Egyiptomban kirobbant zavargások.

Szuezben csütörtökön mintegy háromezren tüntettek amiatt, hogy Port Szaíd stadionjában előző nap 74 ember halt meg két labdarúgó csapat szurkolói között kitört verekedésben.

A kairói al-Ahli klub drukkerei szerint a biztonsági erők hanyagsága miatt törhettek rá társaikra a Port Szaíd-i csapat hívei.

Az al-Ahli szurkolói csütörtök este Kairóban a belügyminisztériumnál is tüntettek, és kövekkel dobálták a rendőröket. Ez utóbbiak könnygázgránátokkal válaszoltak. A több ezres, dühös tömeget feltartóztató rendőrsorfal mögött a katonaság páncélozott járművei várakoztak. Az AP amerikai hírügynökség szerint közel négyszáz ember sérült meg a csütörtöki összecsapásokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×