eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Orbán: A tények számítanak a politikában is

Intenzívebbé vált a Visegrádi négyek együttműködése - szögezték le a csoportosulás kormányfői csütörtökön Pozsonyban, ahol Orbán Viktor magyar és Iveta Radicova szlovák miniszterelnök kétoldalú megbeszélést is folytatott.

Rendszeressé vált az uniós csúcstalálkozók előtt a V4-ek egyeztetése, ami hatékonyabb közös fellépést tett lehetővé például az adóharmonizáció, a nyugdíjreform vagy a stabilitási és növekedési paktum kérdésében- emelte ki a pozsonyi csúcstalálkozó után Iveta Radicová szlovák miniszterelnök.

A szlovák, a lengyel és a cseh vezetők méltatták Magyarország most záruló EU-elnökségét. Orbán Viktor leszögezte: "a tények számítanak a politikában is".

A csúcstalálkozón Orbán Viktor és Iveta Radicova rövid, kétoldalú megbeszélést is folytatott. Ezen a szlovák kormányfő határozottan visszautasította Kövér Lászlónak nemrég egy cseh lapinterjúban elhangzott szavait.

Az Országgyűlés elnöke ebben azt nyilatkozta, hogy a magyar nemzet nem mondhat le egyetlen részéről sem, és a szlovákiai magyarok szellemi és kulturális értelemben a magyar nemzethez tartoznak, illetve hogy a bős-nagymarosi helyzetet Magyarország a nemzetközi jog eszköze helyett katonai erővel is megoldhatta volna. Orbán Viktor erre úgy válaszolt: "Személyesen síkra szállok a Szlovák Köztársaság és Magyarország együttműködése érdekében".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×