INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A NATO harci gépei csapást mértek Zentenre és Tripolira

InfoRádió / MTI
A NATO harci gépei csapást mértek péntek este a líbiai fővárostól délre lévő Zentnre és környékére, majd szombat hajnalban Tripolit vették célba.

A Jana hivatalos líbiai hírügynökség jelentése szerint az "agresszor keresztes gyarmatosító" civil célpontokat bombázott Zentenben, és támadása két ember halálát okozta. A katonai forrásokra hivatkozó jelentésből azonban nem derül ki pontosan, hogy a harci gépek milyen célpontokat támadtak a Tripolitól 150 kilométerre, a tunéziai határ közelében fekvő városban.

A Tripolit ért légitámadásról Musza Ibrahim kormányszóvivő azt mondta, hogy az a város közepén lévő Báb-el-Azizíja épületkomplexum, vagyis Moammer Kadhafi líbiai vezető főhadiszállása ellen irányult, de az annak közelében lévő parkolót találta el. Hárman haltak meg a támadásban - közölte a szóvivő, hozzáfűzve, hogy rendkívül nagy erejű robbanások voltak.

A Reuters brit hírügynökség helyszíni tudósítói nem hallottak dörejeket a jelzett időpontban, azt viszont igen, hogy harci gépek repülnek át a város fölött.

A címlapról ajánljuk