eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk

Ennyire népszerűek lettek a horvát kempingek

A tavalyihoz képest az idén ötödével többen foglaltak már helyet előzetesen a horvát kempingekben, amelyek árszintje az ötödik helyen áll Európában - közölte honlapján a horvát Turisztikai Minisztérium a német autóklub (ADAC) felmérése alapján.

Az idén átlagosan 2,5 százalékkal kerül többe Európában a kempingezés, a legdrágábbak az olasz kempingek, ahol a családi tartózkodás naponta átlagosan 44,61 euróba kerül. Az ársorrendben második helyen a spanyol kempingek állnak, őket a dán, majd a svájci táborhelyek követik.

Európában az ötödik legdrágábbnak számítanak a horvátországi kempingek, ahol az idén egy gyermekes családnak éjszakánként átlagosan 34,68 eurót kell fizetnie a helyért és a szolgáltatásokért, 3,4 százalékkal többet mint tavaly. A foglalások ugyanakkor már 20 százalékkal meghaladják a múlt évi adatokat.

A horvát szaktárca közlése szerint Horvátországban 217 közepes vagy nagyobb kemping, valamint 302 kisebb táborhely működik, amelyek egyszerre összesen 232 ezer vendéget tudnak fogadni. Ez a teljes horvátországi szálláskapacitás 22,5 százalékát jelenti.

Az elmúlt évben a horvát kempingekben 14,1 millió vendégéjszakát regisztráltak, az ország teljes vendégforgalmának 24,5 százalékát. A gazdasági válság ellenére növekvő vendégszámnak köszönhető, hogy a horvát kempingek a nyolcadik legforgalmasabbnak számítanak Európában, pedig a férőhelyeket illetően csak a tizedik helyen szerepel Horvátország.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×