INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ennyire népszerűek lettek a horvát kempingek

InfoRádió / MTI
A tavalyihoz képest az idén ötödével többen foglaltak már helyet előzetesen a horvát kempingekben, amelyek árszintje az ötödik helyen áll Európában - közölte honlapján a horvát Turisztikai Minisztérium a német autóklub (ADAC) felmérése alapján.

Az idén átlagosan 2,5 százalékkal kerül többe Európában a kempingezés, a legdrágábbak az olasz kempingek, ahol a családi tartózkodás naponta átlagosan 44,61 euróba kerül. Az ársorrendben második helyen a spanyol kempingek állnak, őket a dán, majd a svájci táborhelyek követik.

Európában az ötödik legdrágábbnak számítanak a horvátországi kempingek, ahol az idén egy gyermekes családnak éjszakánként átlagosan 34,68 eurót kell fizetnie a helyért és a szolgáltatásokért, 3,4 százalékkal többet mint tavaly. A foglalások ugyanakkor már 20 százalékkal meghaladják a múlt évi adatokat.

A horvát szaktárca közlése szerint Horvátországban 217 közepes vagy nagyobb kemping, valamint 302 kisebb táborhely működik, amelyek egyszerre összesen 232 ezer vendéget tudnak fogadni. Ez a teljes horvátországi szálláskapacitás 22,5 százalékát jelenti.

Az elmúlt évben a horvát kempingekben 14,1 millió vendégéjszakát regisztráltak, az ország teljes vendégforgalmának 24,5 százalékát. A gazdasági válság ellenére növekvő vendégszámnak köszönhető, hogy a horvát kempingek a nyolcadik legforgalmasabbnak számítanak Európában, pedig a férőhelyeket illetően csak a tizedik helyen szerepel Horvátország.

A címlapról ajánljuk