eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin

Tripoliban két nagy robbanás hallatszott

Két nagy erejű robbanás hallatszott szerdán Tripoli külterületén.

A detonációk valószínűleg a repülőtér közelében történtek. Feltételezések szerint NATO-légicsapásokról lehet szó, amelyeket az észak-atlanti szövetség Moammer el-Kadhafi líbiai vezető ellenőrzése alatt álló célpontokra mérhetett.

A NATO egyik illetékese később Brüsszelben megerősítette, hogy a szövetség csapást mért egy lőszerraktárra Tripolitól mintegy 13 kilométerre délkeletre. Több részletet az illetékes nem árult el.

A líbiai felkelők több NATO-légicsapást sürgettek a líbiai válság ügyében létrejött összekötő csoport szerdán megnyílt katari találkozója előtt.

Líbiai felkelők arról számoltak be, hogy szerdán súlyos harcok folytak a tengerparti Miszráta város központjában és keleti részén, és állításuk szerint a felkelők előretörtek a kormánycsapatokkal szemben.

"Ma jól állnak a dolgok, a felkelők előretörtek az összecsapásokban, és azt láthatjuk, hogy a kormányerők több állásából füst gomolyog" - mondta a felkelők egyik szóvivője.

A NATO harci gépei légicsapásokat mértek el-Azízíja és Szirt líbiai városokra szerdán - közölte az al-Dzsamáhiríja állami televízió.

"Szirtben több helyen bombáztak a gyarmatosító keresztes agresszorok...Minden egyes rakétát vagy bombát, amelyet a keresztesek a líbiaiakra ledobnak, Katar és az Egyesült Arab Emírségek fizetett" - jelentette a tv-csatorna hírműsorában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×