eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Házi őrizetben van Mubarak és családja

Házi őrizetbe helyezték Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt és családtagjait - jelentette be hétfőn az arab országot Mubarak lemondása óta irányító katonai tanács.

A testület ezzel cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Mubarak gyógykezelésre Szaúd-Arábiába távozott. A tanács közölte, hogy Mubarak és családja nem hagyhatja el az országot.

Az Egyiptomot közel három évtizeden át irányító Mubarak példátlan tömegtüntetések hatására február 11-én mondott le tisztségéről.
Az exelnök akkor a Vörös-tenger partján fekvő Sarm-es-Sejk üdülőparadicsomban lévő rezidenciájára utazott, s azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Feltehetően mellette van felesége, két fia és két menye is, de őket sem látni nyilvános helyeken.

Az egyiptomi hatóságok az elmúlt hetekben már közölték, hogy a Mubarak család nem hagyhatja el az országot, s egyiptomi javait befagyasztották.

A kairói igazságszolgáltatás március elején már cáfolta azokat a sajtójelentéseket, amelyek szerint Mubarak rákbetegségének kezeltetésére a szaúd-arábiai Tabukba utazott volna, de a híresztelések tartották magukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×