eur:
389.63
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A londoni City polgármestere a magyar kisvállalkozások gyarapodását valószínűsíti

Egyre többen figyelnek Magyarországra az uniós elnökség miatt - mondta Greg Dorey, Nagy-Britannia és Észak-Írország magyarországi nagykövete egy, a budapesti nagykövetségen rendezett szemináriumon. Alderman Michael Bear, a londoni City polgármestere a magyar gazdaságban elsősorban a kisvállalkozások gyarapodását valószínűsítette.

Hat hét múlva kezdődik az Európai Unió magyarországi elnökségének időszaka, így egyre többen figyelnek Magyarországra - mondta Greg Dorey, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete az Európa kapuja a világra című, a brit nagykövetségen rendezett szemináriumon.

Már most rengeteg látogató érkezik, és a brit média is többet foglalkozik Magyarországgal. Alderman Michael Bearnek, a londoni City polgármesterének ez az első hivatalos útja kinevezése óta, amely szintén jelzi, hogy London városa mennyire figyel a magyar elnökségre.

Beszédében kijelentette: optimistának látja a gazdaság jövőjét és a nehéz évek után fellendülés következik. "A növekedést - ahogyan gondolom önöknél, Magyarországon is - a kisvállalkozások generálhatják. Így arra fordítjuk figyelmünket, hogy hogyan tudjuk gyarapítani a csaknem 5 millió kisvállalkozásunkat" - mondta a londoni City 683. polgármestere.

Alderman Michael Bear a szeminárium után találkozott Tarlós István főpolgármesterrel, majd, miután befejezték megbeszélésüket, úgy fogalmazott: nagyon sok lehetőség rejlik a magyar fővárosban.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×