eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lezuhant egy MIG

Lezuhant egy katonai repülőgép Romániában, a balesetben két pilóta vesztette életét - jelentette be hétfőn a román védelmi minisztérium.

A baleset a Kolozs megyében lévő Aranyosgyéres mellett történt, ahol egy katonai bázis található. A két pilóta a MiG-21 Lancer típusú géppel időjárás-felderítő repülést végzett, amikor bekövetkezett a tragédia. A baleset pontos körülményei egyelőre ismeretlenek.

A román hadsereg jelenleg felújított MiG-21-eseket használ. Az elmúlt hónapokban felmerült a kiöregedett repülők lecserélése, és határozatot is hozott a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó román Legfelső Védelmi Tanács arról, hogy használt, de korszerűbb F-16-osokat vásárol Románia. A gazdasági válság miatt azonban elhalasztották a 24 repülő megvásárlására vonatkozó tranzakciót, amelynek értéke eléri az 1,3 milliárd eurót.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×