INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Bugár szerint MKP-sek is érdeklődnek a Híd-tagság iránt

InfoRádió / MTI
Bugár Béla, a Híd elnöke szerint a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) több tagja is jelezte, hogy szívesen belépne pártjába.

Számadatokat a politikus nem mondott, de hangsúlyozta: a párt nem annyira a taglétszám növelését, mint a mai tagok nagyobb aktivitását tartja fontosnak, "hogy mindenhol aktív embereink legyenek, akik tudják, miről szól a politika" - húzta alá Bugár, aki korábban, 1998 és 2007 között az MKP elnöke volt. A Híd polgári párt tavaly nyáron alakult meg.

Czuczor Nóra, a Híd szóvivője a hét végén a TASR pozsonyi hírügynökségnek azt mondta: a Híd regionális szervezetei arról tájékoztatták a központot, hogy az MKP volt tagjai is jelezték belépési szándékukat a pártba. Pontos számot ő sem tudott mondani, mert a párt nem vezet nyilvántartást a belépni szándékozók korábbi párttagságáról, bár ezeket az adatokat az érdeklődők űrlapja tartalmazza.

A szóvivő szerint mintegy háromezer személy jelentkezett a pártba, s a belépési feltételek, követelmények mindenki számára egyformák.

"Az alapszabály szerint minden jelentkező a belépés kérése után egy évig támogató tag lesz, csak ezután, az illetékes pártszerv döntését követően válik rendes párttaggá" - jelentette ki Czuczor Nóra. Megjegyezte: a korábbi MKP-tagság nem kizáró ok a Hídba való felvételhez.

Bugár az új párttagokkal - különösen a volt MKP-sekkel - kapcsolatban korábban óvatosságra intett.

"Azoknak, akik vállalták a kockázatot, és már akkor beadták jelentkezésüket (a Hídba), amikor még nem lehetett tudni, mi lesz, azoknak joguk van alaposan kivizsgálni, nem azért akar-e párttag lenni valaki, hogy anyagi előnyökhöz jusson" - fogalmazott a magyar politikus. Aláhúzta: a Híd nem az előnyökről és a kiváltságokról szól.

A címlapról ajánljuk