eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Washington egységre szólítja fel Európát Koszovó kérdésében

Az Egyesült Államok támogatja az ENSZ Nemzetközi Bíróságának csütörtöki véleményét, hogy Koszovó függetlensége nem ütközik a nemzetközi jogba és - részben Belgrádnak címezve - felszólítja Európát, hogy "legyen egységes a közös jövő érdekében".

Philipp Crowley amerikai külügyi szóvivő közleményében megállapítja: a hágai bíróság "határozottan állítja hogy Koszovó függetlenségének kikiáltása jogszerű volt, és ezt a véleményt Washington is támogatja. Elérkezett az ideje annak, hogy Európa egységes legyen a közös jövő érdekében".

Egy név nélkül nyilatkozó amerikai tisztviselő szerint Washington ezzel azt akarja közölni Belgráddal, hogy akkor szolgálja Szerbia érdekeit, ha megállapodásra jut Koszovóval és csatlakozik az Európai Unióhoz. "Következetesen hangoztatott véleményünk, hogy a régió jövője végső soron az euro-atlanti integrációban van" - erősítette meg a név nélkül nyilatkozó forrás.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×