eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem ütköztek ellenállásba az izraeli katonák az ír segélyhajón

Az izraeli katonák szombaton felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, s nem ütköztek ellenállásba - jelentette be az izraeli hadsereg.

Izrael korábban közölte, hogy a hajót nem engedi kikötni Gázában, de megígérte, hogy a máshol kirakott segélyt, kellő átvizsgálás után, eljuttatja a rászorultaknak. Az izraeli hadihajók a kora reggeli órákban körülvették a hajót, felszólították irányítóit, hogy változtassanak irányt, de azok nem nem engedelmeskedtek, folytatták útjukat Gáza felé.

Üdvözölte Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, hogy áldozat nélkül sikerült megállítani a Rachel Corrie ír segélyhajót, amely szállítmányával az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet felé tartott.

A miniszterelnök közleményt adott ki, amely szerint "ma láttuk, milyen az a hajó, amelyet olyan pacifisták vezetnek, akikkel ugyan nem értünk egyet, de akiknek tiszteletben tartjuk a jogát arra, hogy a mienkétől eltérő álláspontot képviseljenek, és milyen egy gyűlölet vezérelte hajó, amelyet török szélsőségesek szerveztek, akik a terrorizmus hívei".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×