eur:
389.24
usd:
362.03
bux:
68527.95
2024. május 8. szerda Mihály

Orbán Viktor első útja Varsóba visz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden első hivatalos külföldi látogatására Varsóba utazik. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője május 20-án jelentette be, hogy Varsóba vezet Orbán Viktor első hivatalos külföldi útja kormányfőként. Hozzátette, hogy Magyarország számára stratégiai fontosságú a közép-európai együttműködés erősítése, és a közép-európai együttműködés szempontjából a magyar-lengyel együttműködés kiemelkedő fontosságú.

Orbán Viktort ma délután katonai tiszteletadással fogadják Varsóban, a miniszterelnöki hivatal előtt. Ezt követően négyszemközt tárgyal Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, majd plenáris tárgyalásokat folytatnak, ami után a két miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart.

Orbán Viktort a szejm (alsóház) épületében fogadja Bronislaw Komorowski ideiglenes államfő, a szejm elnöke, és a magyar miniszterelnök megbeszélést folytat Jaroslaw Kaczynskival, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnökével, a június 20-i elnökválasztás egyik jelöltjével is.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×