eur:
397.26
usd:
356.34
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A rendőröket védi Németország

A rendőrök fokozottabb védelmére tesznek erőfeszítéseket Németországban.

Erről állapodtak meg előzetesen csütörtökön Hamburgban a tartományi belügyminiszterek, akik a szövetségi kormány belügyminiszterével, Thomas de Maiziere-rel kezdtek kétnapos tanácskozást.

A konferencia egyik fő témája a rendőrök védelme volt. A rendőrség alkalmazottait ugyanis az elmúlt hónapokban rendkívül sok, súlyos sérülésekkel járó támadás érte mindenekelőtt szélsőséges tüntetők, valamint futballhuligánok részéről. A rendőröket ért támadások heves bírálatokat váltottak ki, és sokan a hatósági személyek fokozottabb védelmét követelték.

Értesülések szerint a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyi tárca vezetője ennek nyomán állapodtak meg előzetesen arról, hogy a rendőrök elleni támadásokat a jövőben három évig terjedő börtönnel büntetik. A végső döntés péntekre várható. Előzőleg kiszivárgott: a konferencia résztvevői nem értettek egyet a szövetségi igazságügyi miniszter, a szabad demokrata Sabine Leutheusser-Schnarrenberger "szigorító" javaslatával, amelyet túl liberálisnak tartottak.

Németországban az elmúlt időszakban a rendőrök a különböző szélsőbal-, illetve szélsőjobboldali csoportok tagjai által elkövetett atrocitások célpontjaivá váltak. A tüntetők több esetben úgy támadtak a rendőrökre, hogy azok előzetesen semmi fajta beavatkozást nem hajtottak végre. Az ország több stadionjában a futballhuligánok ugyancsak számos esetben rendőrökre támadtak.
Hadat üzentek a belügyminiszterek az úgynevezett rockerbandáknak, mindenekelőtt a hírhedt Hells Angels (Pokol angyalai) és a Bandidos (Banditák) elnevezésű motoros bandáknak. A szóban forgó két csoport az elmúlt években rettegésben tartott több várost, mert egymással folytatott harcuknak a békés lakosság körében is voltak áldozatai. Az egymás elleni támadásokban több bandatag életét vesztette, sokan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A feketeruhás, a szervezett bűnözéssel, a kábítószer-kereskedelemmel és a prostitúcióval szorosan összefonódott bandák a rendőröket sem kímélték.
Értesülések szerint a miniszterek megállapodtak abban, hogy tárgyalásokat kezdenek a különböző rockerbandák betiltásáról. Mindezen az a tény sem változtatott, hogy a Hells Angels és a Bandidos a konferencia előestéjén látványosan elásta a csatabárdot, és a nyilvánosság előtt békét kötött egymással.

Címlapról ajánljuk
Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

Lázadnak a Kalózok, szakad a cseh kormánykoalíció

A cseh kormánypártok között kialakult viták miatt a Kalózpárt kedden kilép a koalícióból – jelentette be a párt elnöke, Ivan Bartoš. Ezt a lépést követi majd a párt két – külügy- és jogalkotási – miniszterének lemondása.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Csúfos véget ért Moszkva nagy ellentámadása, közben betörtek az oroszok az ukrán erődváros központjába – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az orosz-ukrán konfliktus újabb fordulatot vett a Kurszk megyében, ahol egy orosz ellentámadás kudarcba fulladt. Az események a közelmúltban ukrán kézre kerültek Plehovo falu környékén zajlottak - tudósított a Forbes. Eközben betörtek az orosz katonák Vuhledár központjába, egyre nagyobb területet uralnak a városon belül Putyin katonái – jelentette több orosz forrás. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×