eur:
388.77
usd:
361.82
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Lech Kaczynski édesanyja most értesült fia haláláról

Hat héttel a végzetes repülőgép-szerencsétlenség után tudta meg Lech Kaczynski volt lengyel államfő édesanyja, hogy fia meghalt.

Mint Elzbieta Jakubiak, az elhunyt államfő hivatalának volt vezetője szerdán elmondta: a két hónapja kórházban lévő 83 éves Jadwiga Kaczynskával a néhai elnök ikertestvére, a volt miniszterelnök Jaroslaw Kaczynski tudatta kedden a megrázó hírt.

Jakubiak hozzátette, hogy Jaroslaw Kaczynski és Marta Kaczynska - az elhunyt államfő lánya - a lehető legtöbbet együtt vannak az idős asszonnyal a kórházban, hogy együtt sirathassák meg Lech és felesége halálát.

A nyugat-oroszországi Szmolenszkben április 10-én bekövetkezett, 96 ember halálát okozó légi szerencsétlenséget követően az orvosok úgy vélték: az idős beteg asszony nincs abban az állapotban, hogy közöljék vele fia halálhírét.

Jaroslaw Kaczynski - aki indul a június 20-ra kiírt elnökválasztáson - szombaton már egy lapnak nyilatkozva elmondta: édesanyja mentális állapota miatt eddig rettegett attól, hogy beszámoljon neki Lech haláláról.

Az idős asszony már súlyos pszichés zavarokkal küzd, és mint Jaroslaw Kaczynski elmondta: az utóbbi időben összetévesztette őt ikertestvérével, ami korábban sohasem fordult elő.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×