eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

Ismét több tízezren tüntettek Bangkok utcáin

Mintegy hatvanezren tüntettek szombaton Bangkokban a kormányfő távozását és új választások kiírását követelve.

Thakszin Sinavatra száműzetésben élő megbuktatott thaiföldi kormányfő hívei Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök azonnali távozását követelik. Abhiszit korábban csak abba egyezett bele, hogy az év végéig lemond.

Thakszin hívei, a "vörös ingesek" mintegy húsz napja szervezik megmozdulásaikat, a volt kormányfőt megbuktató 2006-os államcsíny előtti alkotmányos rend helyreállítását követelve. A kormányzattal folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, és Sinavatra hívei azt ígérik, hogy április 12-ig, a thai újév kezdetéig kikényszerítik követeléseik teljesítését.

A tüntetők betartották ígéretüket, és teljesen elzárták Bangkok turisták által látogatott központját, ahol számos luxushotel, kereskedelmi központ és bank található. Több ezer motoros érkezett a thai főváros "szívébe", s az ellenzéki aktivisták megbénították a gépjárműforgalmat. A rendőrség lezárta a közlekedést a városrészben. Bangkok lakóit arra szólították fel, hogy kizárólag a metrót használják, és lehetőleg ne menjenek ki a tüntetés által érintett utcákra.

Ötvenezer katona és rendőr ügyel a rendre, a rendfenntartók folyamatosan érkeznek a város turisztikai központjába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×